Image
Lärjungen i Uppsala.
Lärjungen i Uppsala. Bild: Rikshem

Peab bygger för Rikshem i Uppsala

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga 139 hyresrätter samt garage i Kvarngärdet i Uppsala kommun. Beställare är Rikshem AB och kontraktssumman uppgår till 230 miljoner svenska kronor.
Publicerad den 17 December 2021

Projektet Lärjungen är en totalentreprenad som omfattar 139 hyreslägenheter med tillhörande parkeringshus i tre plan. Lägenheterna kommer att uppföras med storlekarna ett till fyra rum med kök. Några av lägenheterna kommer att vara i två plan med sovrummet på det övre entresolplanet. Fastigheten kommer att bestå av tre huskroppar med en innergård för gemensamma umgängesytor.

– Tillsammans med Peab bygger vi nu lägenheter som kommer att bli ett välkommet tillskott till Kvarngärdet i Uppsala och jag ser fram emot det samarbetet. Här kommer det att finnas plats för det moderna livet och möjligheten att bo med en spännande planlösning genom sovrum i entresolplan, säger Linda Forsell, fastighetschef för Rikshem i Uppsala.

– Vi är glada över förtroendet att bygga hyresrätter i Kvarngärdet. Att få vara del av samhällsbyggandet och kunna bidra till nya bostäder i en stadsdel som växer känns betydelsefullt, säger Louise Strömbäck, regionchef Peab.

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart i december 2021. Inflyttning är beräknad till det fjärde kvartalet 2024.
Projektet orderanmäls i det fjärde kvartalet 2021.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige