Image
Oscar Properties har skickat in ansökan om rekonstruktion.
Oscar Properties har skickat in ansökan om rekonstruktion. Bild: Istock/Oscar Properties

OP ansöker om rekonstruktion – Engelbert lämnar bolaget helt

Bolag Oscar Properties lämnade under fredagen in ansökan om företagsrekonstruktion till Stockholms tingsrätt, det framgår av ett pressmeddelande från bolaget. I samband med detta meddelar bolaget även att grundaren Oscar Engelbert lämnar bolaget helt, det rapporterar Dagens Nyheter.
Publicerad den 10 Maj 2024

Det är koncernmoderbolaget som står bakom ansökan. Planen är att såväl bolaget som koncernens verksamhet ska fortsätta under rekonstruktionen.

"Beslutet har föranletts av moderbolagets likviditetsbrist och höga belåningsgrad. Ansökan avser det noterade moderbolaget, Oscar Properties Holding AB", framgår det av pressmeddelandet.

Beslutet kommer i samband med att bolaget går igenom en tuff period. Under en tid har Oscar Properties arbetat med en plan om en uppgörelse med sina borgenärer.

"En företagsrekonstruktion bedöms vara ändamålsenlig för att slutföra förhandlingar med bolagets borgenärer samt för att ge bolaget erforderlig tid att förhandla med långivare i syfte att skapa en långsiktig hållbar kapitalstruktur, inkluderat möjligheten till kapitalanskaffning samt genomföra omgående organisatoriska förändringar", fortsätter bolaget.

Efter rekonstruktionen kommer grundaren Oscar Engelbert att lämna bolagets styrelse, enligt Dagens Nyheter som har tagit del av den ansökan som har lämnats till tingsrätten.

"I samband med ovan beskrivna förändringar kommer Oscar Engelbert att utträda ur styrelsen för samtliga bolag i koncernen och inte heller i övrigt ha någon kvarstående funktion", skriver bolaget enligt DN.

Oscar Engelbert är i dag ensam kvar i fastighetsbolagets styrelse sedan styrelseordförande Peter Norman och styrelseledamoten Markus Dragicevic den 25 april meddelat bolaget att de lämnar sina uppdrag med omedelbar verkan.

Under de senaste månaderna har bolagets aktie fallit kraftigt och nedgången fortsatte under fredagen då den sjönk med 28 procent.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: Även Oscar Properties andra rekonstruktionsansökan avslås

Juridik Idag hölls det konkursförhandling kring Oscar Properties och tingsrätten meddelar Fastighetssverige att något beslut om konkurs inte har tagits. Däremot kan Fastighetssverige berätta att även bolagets andra ansökan om rekonstruktion har avvisats av tingsrätten, på liknande grunder som den första ansökan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige