Image
Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.
Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties. Bild: Oscar Properties

Oscar premiärköper i Norge

Transaktioner Oscar Properties har tecknat avtal om och tillträtt en kommersiell fastighet i Sarpsborg i Norge. Köpeskillingen uppgår till totalt 95 miljoner norska kronor och fastighetens totala hyresvärde uppgår till 7,4 miljoner norska kronor årligen.
Publicerad den 8 Juni 2022

Fastigheten – en kombination av kontor och lager – innehar ett centralt läge i Sarpsborg. Den totala uthyrningsbara arean uppgår till 5 991 kvadratmeter och portföljen innehar en genomsnittlig kontraktslängd (WAULT) om 4,5 år.

Förvärvet är finansierat av norsk bank och eget kapital.

– Oscar Properties har under en tid utvärderat flera potentiella förvärv i Norge, då bolaget ser det som en strategiskt viktig och attraktiv marknad. I och med förvärvet breddar vi vår geografiska närvaro, det utgör också en milstolpe i vår resa mot en fastighetsportfölj på 20 miljarder kronor vid utgången av 2024. Fastighetens närhet till svenska gränsen och andra förvaltningsfastigheter i beståndet gör att detta var ett bra första steg. Oscar Properties möjligheter att finansiera förvärv med hjälp av bank i Norge skapar förutsättningar att växa i Norge och samtidigt sänka vår snittränta, säger Oscar Engelbert, vd och grundare av Oscar Properties.

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

ChatGPT: "Proptech kommer revolutionera fastighetsbranschen"

Teknik "Den svenska fastighetsbranschen befinner sig för närvarande i en mycket aktiv fas." Så beskriver ChatGPT alltså läget just nu i fastighetsbranschen – sannolikt en bild som inte alla skulle känna igen sig i. Fastighetssverige bestämde sig för att ta reda på vilka andra insikter AI-assistenten har om den svenska fastighetsbranschen och framtiden för AI och proptech i den samma.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige