Image
Oscar Engelbert.
Oscar Engelbert. Bild: Oscar Properties

Oscar emitterar obligationer om 710 miljoner

Ekonomi/Finansiering Oscar Properties tar det första steget i att finansiera förvärvet från SBB – emitterar företagsobligationer om 710 miljoner kronor.
Publicerad den 15 Oktober 2020

Det är dotterbolaget Goldcup 100593 AB (under pågående namnändring till Valerum AB) som emitterar säkerställda företagsobligationer om 710 miljoner kronor på den nordiska marknaden. Bolaget avser att ansöka om notering av obligationerna på Nasdaq Stockholm.

Obligationsemissionen möttes av ett stort intresse och tecknades framförallt av nordiska institutionella investerare. Obligationerna har en löptid om 2,5 år med en rörlig ränta om Stibor 3m + 4,00 procent.

Emissionsdatum planeras till den 30 oktober 2020. Emissionslikviden avses att användas för förvärvet av Valerum Fastighets AB som kommunicerades i tisdags.

ABG Sundal Collier har agerat finansiell rådgivare och Roschier Advokatbyrå har agerat legal rådgivare till ABG Sundal Collier i samband med obligationsemissionen. Advokatfirman Glimstedt har agerat legal rådgivare till Oscar Properties.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Tyska investeraren om svenska marknadens attraktion

Bolag Johan Lagerdahl, Country Manager och Head of Asset Management på Patrizia Sverige, kommenterar bolagets senaste miljardinvestering i Malmö och berättar varför de fortsätter att växa i Norden samt varför pandemin inte har varit en utmaning för den tyska investeraren.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY