Image
Wallenstams huvudkontor i Stockholm.
Wallenstams huvudkontor i Stockholm. Bild: Wallenstam

Öppnar restaurang i legendariska "Varuhuset"

Uthyrning Nu öppnar en ny mötesplats i entréplan på Wallenstams Stockholmskontor. Det är restaurangägaren Acki Kokotos som öppnar restaurang Noema på Birger Jarlsgatan 64. En restaurang som lockar med nya matupplevelser med inspiration från hela världen.
Publicerad den 25 November 2023
Nu öppnar Noema på Birger Jarlsgatan 64. Bild: Wallenstam
Nu öppnar Noema på Birger Jarlsgatan 64. Mathias Aronsson, regionchef Stockholm/Uppsala och vice vd för Wallenstam tillsammans med Joakim Erlandsson, delägare och restaurangchef för Noema. Bild: Wallenstam
Mathias Aronsson, regionchef Stockholm/Uppsala och vice vd för Wallenstam tillsammans med Joakim Erlandsson, delägare och restaurangchef för Noema.

– Det här känns så härligt, det är jättefina lokaler och kommer att bli fantastiskt med en fin uteservering till sommaren. Jag bor i närheten och har många gånger tänkt att det vore fantastiskt att få öppna en restaurang just här, säger Acki Kokotos.

Birger Jarlsgatan 64 är en adress med lång historia. Huset som Noema nu tar plats i stod klart år 1927 och byggdes då för Svenska Engelska Mineralolje AB, det som sedan blev Shell. Wallenstam förvärvade fastigheten 2007 och har sedan dess haft sitt Stockholmskontor här.

– Platsen framför vårt kontor är populär och har ett härligt solläge. Vi ville bidra till att skapa en ny mötesplats och tanken på en restaurang föddes. Vi är väldigt glada över att hälsa Noema välkomna och hoppas att många stockholmare nu kommer samlas här för att äta god mat och till sommaren umgås på en uteservering mitt i centrala Stockholm, säger Mathias Aronsson, regionchef Stockholm/Uppsala och vice vd för Wallenstam.

– Namnet “Noema," bär med sig en innebörd av djup och mening, och det är vad vi strävar efter att erbjuda i både kök och atmosfär. Vi vill att varje måltid här vara en minnesvärd upplevelse för gästerna och kommer att ha plats för cirka 180 gäster inomhus och nästan 100 utomhusplatser till sommaren, säger Joakim Erlandsson, delägare och restaurangchef.

Mest känt är kanske Birger Jarlsgatan 64 från en hyresgäst som aldrig har suttit i huset, Öhmans varuhus, från den populära dramaserien Varuhuset som SVT visade under 80-talet

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Rabatterna sjunker i sektorn – men dominerar fortsatt

Lista De noterade fastighetsbolagen på de två största listorna har nu alla lämnat sina bokslut för 2023 och man kan fortsatt konstatera att utefter substansvärdena som rapporterats så är det så att nästan alla bolagen handlas till rabatt på börsen, även om de minskat efter fastighetsrallyt på börsen under Q4. Här presenterar Fastighetssverige en färsk lista uppdaterad efter rapportfloden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige