Image

Ombildning för 75 miljoner i Stockholm

TRANSAKTIONER Två tomträttsfastigheter i Stockholm har sålts till nybildade bostadsrättsföreningar. Den totala köpeskillingen uppgår till 75 miljoner kronor.
Publicerad den 9 December 2010

Den ena tomträtten, på Hållsätrabacken 28-38 i Sätra, består av 46 lägenheter
med en köpeskilling om 43 miljoner kronor, motsvarande en direktavkastning på 3,4 procent. Berg Fastighetsjuridik var hyresgästernas ombud i affären.

För tomträtten på Russinvägen 14 i Farsta, som ombildats åt samma uppdragsgivare, uppgår köpeskillingen till 32 miljoner kronor, motsvarande en direktavkastning på 3,7 procent. Bjurfors Näringsliv var hyresgästernas ombud i affären.

- Ombildningsaffären är större än någonsin. Vi ombildar på både mindre och större orter i Sverige och intresset av att äga sin egen lägenhet är mycket stort, säger Charlotte Högberg, affärschef Hyresrättsombildning på Colliers.

Säljare är privatpersonerna Ivarsson och Ullberg via bolag.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Rånes framtid efter Amastens ledningsrockad

Bolag SBB har beslutat om den framtida ledningen för Amasten och valt att ersätta Mikael Rånes med Lars Thagesson som vd. Mikael Rånes berättar själv för Fastighetssverige hur den närmaste framtiden blir.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY