Image
Vd Mikael Lannerheim och affärsutvecklingschef Hannah Bohwalli.
Vd Mikael Lannerheim och affärsutvecklingschef Hannah Bohwalli. Bild: Sydö Property

Nytt bolag satsar på bostadsutveckling i syd

Bolag Bakom nya Sydö Property står Stockholmsbaserade Gillöga och två profiler inom fastighetsutveckling i södra Sverige – Mikael Lannerheim och Hannah Bohwalli. Tillsammans har de över 20 års erfarenhet av stora bostadsutvecklingsprojekt.
Publicerad den 4 Oktober 2016

– Både jag och Hannah har arbetat med fastighetsutveckling i södra Sverige i många år. Därmed har vi båda mycket bra kunskap om lokala marknader och vilka förutsättningar som råder vid utveckling av långsiktigt hållbara bostäder här. Därför känns det som ett naturligt nästa steg för oss att starta en egen verksamhet där vi fullt ut kan dra nytta av våra erfarenheter, säger Mikael Lannerheim, vd på Sydö Property.

Mikael Lannerheim kommer senast från en roll som vd för Limhamnshus. Han har även varit regionansvarig för NAI Svefas fastighetsutvecklingsavdelning. Hannah Bohwalli, som är Affärsutvecklingschef på Sydö Property, har arbetat med fastighetsutveckling på bland annat Riksbyggen och inom Gillögakoncernen. De är båda specialiserade på tidiga skeden i utvecklingsprocessen och på transaktioner inom fastighetsbranschen.

Sydö Property har redan siktat in sig på flera intressanta investeringar i området. Tack vare att bolaget är en del av Gillögakoncernen finns dessutom potential att driva stora projekt redan från start.

– Vår ambition är att etablera oss som en självklar aktör i branschen. Vi vet redan att vi är en professionell och affärsmässigt hållbar utvecklare av bostäder och vår erfarenhet säger att Sydö Property kan bidra med mycket till bostadsmarknaden i södra Sverige. Vi kommer att arbeta med stor flexibilitet och skapa unika team med de bästa konsulterna och entreprenörerna för varje enskilt projekt, säger Mikael Lannerheim.

– Vi vill göra ett ordentligt avtryck på bostadsmarknaden och tillsammans med kommuner, fastighetsägare och byggbolag bidra till att det byggs många attraktiva bostäder här i regionen framöver.

Sydö Property arbetar med fastighets- och bostadsutveckling med tyngdpunkt på södra Sverige. Bolaget är en del av Gillögakoncernen vars vision är att skapa arkitektoniskt attraktiva bostäder och bostadsområden. Genom åren har Gillöga skapat cirka 1 500 nya bostadsrätts- lägenheter och drygt 800 nya fastigheter som människor trivs att leva i. Inom koncernen finns idag över 3 000 framtida byggrätter för bostäder.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige