Image

Nytt äldreboende byggs i Staffanstorp

Bygg/Arkitektur I början av 2019 kommer ett nytt äldreboende som riktar sig till personer med demenssjukdom att stå inflyttningsklart i Staffanstorp. Boendet får namnet Villa Roos Park och uppförs i samarbete mellan Vardaga och Roos Vård- och boende Fastighets AB.
Publicerad den 28 Mars 2017
Nytt äldreboende byggs i Staffanstorp. Bild: Vardaga
Nytt äldreboende byggs i Staffanstorp.

Byggstarten är planerad till början av sommaren 2017. Nya Villa Roos Park får 63 lägenheter, en stor trädgård samt bland annat en inglasad vinterträdgård. Verksamheten kommer att bli specialiserad och anpassad för demens, vilket präglar utformning och inredning.

– På Villa Roos Park skapar vi ett kompetenscentrum inom demensområdet som blir en resurs för hela Skåne. Vi ser fram emot att kunna välkomna boende med demenssjukdom även från andra kommuner i regionen. Det är mycket positivt att Staffanstorps kommun infört LOV, lagen om valfrihet, som skapar valmöjligheter för invånarna, säger Ulla Tansen, affärsområdeschef för Vardaga.

– Från kommunens sida ser vi mycket positivt på att det uppförs ett nytt äldreboende i Staffanstorp. Det är viktigt att våra äldre ska känna sig trygga med att det finns plats för dem på ett boende av hög kvalitet som är anpassat till deras behov, säger Christian Sonesson, kommunstyrelsens ordförande i Staffanstorp.

– Vi är mycket glada över att tillsammans med Vardaga bygga framtidens vård- och omsorgsboende på bästa läge i Staffanstorp, vid vackra Roos Damm. Andemeningen är att skapa en inbjudande, luftig arkitektur i symbios med den natursköna omgivningen. Vi kommer uppföra ett vackert och funktionellt äldreboende innehållande 63 lägenheter, övernattningslägenhet, SPA, odlingslotter, vinterträdgård. Boendemiljöer, arkitektur och inredning baseras på forskning om äldres hälsa och livsvillkor, nu och i framtiden. Villa Roos Park ska inte andas institution. Det ska vara en trygg och stimulerande miljö så väl inne som ute, säger Marcus Jönsson, vd för Roos Vård- och boende Fastighets AB.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige