Image

Ny vd för Alpcot Agro

KARRIÄR Alpcots Agros nuvarande vd, Carl Aschan, har avslutat sitt uppdrag. Och nu har en efterträdare utsetts.
Publicerad den 24 September 2008

Björn Lindström har av styrelsen utsetts till ny vd och tillträder befattningen omgående.

- Carl Aschan har arbetat för Alpcot Agro i snart två års tid. Jag vill tacka Carl för hans värdefulla insatser under företagets uppbyggnadsfas, säger styrelsens ordförande Joakim Ollén.

- Styrelsen anser nu att företaget behöver en ledare med annorlunda profil. Fokus är nu på att konsolidera verksamheten och säkerställa den finansiella styrningen och rapporteringen. Björn Lindström känner bolaget mycket väl i sin egenskap av grundare och investeringsrådgivare och är därmed väl lämpad för att med kort varsel ta över som vd. Samtidigt tillåter det styrelsen att arbeta långsiktigt med rekryteringen av en ny, permanent vd, avslutar Joakim Ollén.

Björn Lindström är idag investeringsrådgivare på Alpcot Capital Management tillika en av grundarna av Alpcot Agro. Björn Lindström har en gedigen bakgrund från finanssektorn med inriktning på Ryssland och andra tillväxtmarknader, bland annat som vd för East Capital Asset Management och Gustavia Capital Management. Björn har en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm och fullgjorde sin värnplikt vid Försvarets Tolkskola 1992.

FAKTA
Alpcot Agro är ett svenskt aktiebolag som grundades 2006. Bolagets målsättning är att generera en attraktiv avkastning på investerat kapital genom att förvärva och bruka jordbruksmark i Ryssland och i andra OSS-stater. Bolaget har för närvarande kontroll över 135 000 hektar, varav cirka 84 000 hektar är i direkt eller indirekt ägo.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige