Image

Ny kontorschef på ÅWL i Norrköping

Karriär Michael Matèrn blir ny kontorschef på ÅWL Arkitekter i Norrköping.
Publicerad den 1 Mars 2013

- Jag hoppas vi kan bidra med en arkitektur som gör staden ännu mer intressant och spännande. Då krävs det tydliga koncept och väl utförda detaljer, samtidigt som hållbarhet blir allt viktigare. Målet är att såväl norrköpingsbor som fastighetsägare och turister ska bli lite gladare när de promenerar genom staden, säger han.

Michael Matèrn har även tidigare arbetat i Norrköping, bland annat med nybyggnaden av Kvarteret Lyckan och skolan Söderporten. På ÅWL börjar han som kontorschef i dag den 1 mars.

ÅWL Arkitekter har sitt huvudkontor i Stockholm, men har haft ett kontor i Norrköping i mer än 20 år:

- Vi har fått vara med i omvandlingen av Norrköping, som gått från att vara en industristad till att bli en kunskaps- och universitetsstad. Inte minst har vi fått rita huvudbyggnaden för Campus Norrköping, och nu senast även Visualiseringscentret, säger Per Wångstedt, en av delägarna till ÅWL Arkitekter och arkitekt för flera av de mest uppmärksammade Norrköpingsbyggnaderna.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige