Image
Anna Freiholtz, ny energichef på Stockholmshem.
Anna Freiholtz, ny energichef på Stockholmshem. Bild: Stockholmshem

Ny energichef hos Stockholmshem

Bolag Stockholmshem förstärker kompetensen och utvecklingen av sitt miljö- och klimatarbete ytterligare med Anna Freiholtz som ny energichef.
Publicerad den 30 Maj 2023

Anna Freiholtz kommer närmast från Uppsalahem där hon har arbetat med energi- och miljöfrågor, varav de senaste sex åren som hållbarhetschef.

– Hos allmännyttan finns en kombination av omtanke om människor, fastigheter och teknik och allt detta finns med i energifrågorna. Att Stockholmshem är ett utvecklingsinriktat företag med stor fokus på hållbarhet och energifrågor känns inspirerande, säger Anna Freiholtz.

Stockholms stad ska minska energianvändningen med 10 procent till 2026.

– Det är ett tufft mål, men det finns mycket vi kan göra om vi alla hjälps åt. Fokus framöver blir det ekonomiska läget med högre kostnader för underhåll och energi. Jag behöver också lära känna organisationen för att se hur vi kan bygga vidare på den fina samverkan som finns både i bolaget och inom staden.

Anna Freiholtz ansvarar för Energienheten med tio medarbetare som arbetar med energi, styr- och övervakning samt värmeproduktion.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige