Image

Nu startar Kista Gallerias ansiktslyftning

Bygg/Arkitektur I slutet av året går startskottet för Kista Gallerias ansiktslyftning. Gallerian ska förvandlas från luftigt 90-talscentrum till citykvarter för vardagslivet, ett välkomnande och trivsamt stadsdelscentrum för människor som bor och arbetar i området. Under 2019 planeras renoveringen vara genomförd.
Publicerad den 28 November 2018
Snart görs Kista Galleria om. Bild: Benoy/Citycon
Snart görs Kista Galleria om.

Nu tar Kista Galleria ny gestalt och blir mer ombonad och familjär. Kista Gallerias populära restaurangtorg med 25 matkoncept får en tydligare och mer överblickbar inramning med ljusa, lugna färger, naturkänsla, minimalistisk design och bättre belysning. Här kommer även att finnas en mysigare och lite mer utsmyckad lounge-del för dem som vill stanna längre.

I samband med ansiktslyftningen döps restaurangtorget till det övergripande namnet M.E.E.T som står för "meet, eat, enjoy together", en mötesplats där man träffas, umgås, äter och dricker gott tillsammans.

– M.E.E.T är gallerians hjärta och vi vill att den ska vara spännande och ha en välkomnande atmosfär. Det ska kännas inbjudande att komma hit och ta en bit mat tillsammans med vänner och familj, i små och stora sällskap, berättar Magnus Åkesson, affärsområdeschef på Citycon.

Också känslan i övriga delen av gallerian ska förändras och de allmänna ytorna kommer att få en uppfräschning. Golv, belysning och sittytor byts ut, och miljön ska upplevas som mer varm och detaljrik. Den generösa takhöjden skalas ned med ett mellantak.

– Tanken är att gallerian ska upplevas som en levande stadsdel med gator och kvarter snarare än ett köpcentrum. Vi vill skapa ett modernt, urbant uttryck och få bort känslan av 90-tal, säger Jason Clark på den brittiska arkitektbyrån Benoy som har fått uppdraget att skapa den nya designen.

Under 2019 får Kista Galleria även en förnyad butiksmix med ett förstärkt livsmedelsutbud och ett heltäckande utbud för vardagslivet. Förutom butiker, caféer och restauranger har Kista Galleria även Filmstaden Kista, O’Learys Event Center med bowling & gokart samt ett gediget serviceutbud med barnavårdscentral, vårdcentral, tandläkare med mera.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige