Image

Norrvidden hyr ut till Trafikverket

Uthyrning Norrvidden hyr ut 5 200 kvadratmeter till Trafikverket, som samlokaliserar regionkontoret i Gävle.
Publicerad den 12 Augusti 2011

När det nya Trafikverket bildades 2010 beslutades samtidigt att kontoret för region Mitt bestående av Gävleborg, Dalarna, Jämtland och Västernorrland skulle samlokaliseras till Gävle.

- Vi har under våren och sommaren förhandlat med Trafikverket via deras konsult Niras, säger Fredrik Thorgren marknadsområdeschef på Norrvidden Fastigheter i Gävle.

- Det är cirka 220 arbetsplatser som nu kommer att samlokaliseras i vår fastighet på Norra Kungsgatan 1. Kontoret ska förtätas, yteffektiviseras och byggas om under pågående verksamhet, vilket alltid är en svår process som ställer speciella krav på våra entreprenörer, säger Fredrik Thorgren.

Avtalet omfattar cirka 5 200 kvadratmeter och löper på sex år.

Det nya kontoret beräknas stå klart sommaren 2012.

- Den tidigare myndigheten Banverket har haft kontor i den aktuella fastigheten och nu kommer Trafikverket att samla sin verksamhet här, säger Conny Jonsson avdelningschef på Trafikverket.

- Vi trivs mycket bra på den här adressen och har därför tillsammans med Norrvidden projekterat fram ett nytt kontor som ska inrymma all den personal som nu ska sitta tillsammans. Tack vare omorganisationen satsar vi nu mycket på vårt regionkontor i Gävle och vi ser många samordningsvinster med att samla alla verksamheter under ett och samma tak.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter miljardförvärvet – här vill Revelop växa med nya fonden

Bolag Revelop gör sina första förvärv med nya fonden Revelop VI. Efter miljardaffären berättar Revelops vd Thomas Sipos vad man letar efter för fastigheter, på vilka marknader man vill investera, det gynnsamma marknadsläget och om det internationella intresset för fonden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige