Image
Nordr köper byggrätter i Lund.
Nordr köper byggrätter i Lund. Bild: Nordr

Nordr köper 175 byggrätter av Tetra Laval i centrala Lund

Transaktioner Nordr fortsätter sin expansion på den svenska marknaden, närmast genom ett förvärv av 175 byggrätter i centrala Lund. Säljare är Tetra Laval och affären innebär startskottet för nya bostäder inom Lunds kommuns utvecklingsområde Västerbro.
Publicerad den 17 Juni 2021

I Västerbro planerar Lunds kommun en storskalig omvandling från industriområde till blandstad i centralt läge – ett av stadens viktigaste utvecklingsområden. Tetra Laval är en av de största markägarna inom området.
– Vi är väldigt glada över den här möjligheten. Lund är en fantastiskt fin stad som expanderar genomtänkt, med stor efterfrågan på bostäder i centrala lägen. Vi ser dessutom att det här följer vår strategi att förvärva större projekt i centrala områden, säger Leif Danielsson, vd för Nordr Sverige.

Genom förvärvet av delar av fastigheten Värmeväxlaren 3 får Nordr en aktiv och central roll i den fortsatta utvecklingen av Västerbro.

I planerna för Västerbroprogrammet ska Västra Esplanaden bli ett nytt huvudstråk med allékaraktär, som löper igenom ett område där befintliga kolonier och grönområden bevaras och en ny park anläggs parallellt med idrottsanläggning, förskolor och bostadskvarter. Den mark Nordr förvärvar omfattar 14 800 kvadratmeter för flerbostadshus i ett slutet kvarter.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige