Image

Nordomatic växer i Köpenhamn

Bolag Två av marknadens äldsta företag inom smart buildings går samman när Nordomatic-koncernen växer i Danmark.
Publicerad den 28 November 2018
Toke Juul, vd, Nordomatic Danmark, Tommy Brandi, vd, Dansk Automatikservice och Olov Schagerlund, koncernchef, Nordomatic. Bild: Nordomatic
Toke Juul, vd, Nordomatic Danmark, Tommy Brandi, vd, Dansk Automatikservice och Olov Schagerlund, koncernchef, Nordomatic.

Önskemål om tillväxt och stigande marknadskrav ligger bakom de diskussioner som inleddes i år mellan Tommy Brandi på Dansk Automatikservice Aps och Toke Juul på Nordomatic Danmark. Detta utvecklas nu till en högre nivå när två av marknadens äldsta företag inom smart buildings går samman.

Övergången kommer att ske den 1 december då Nordomatic Danmark, med huvudkontor i Herning, och filialer över hela landet, förvärvar Dansk Automatikservice ApS.

Genom förvärvet stärker Nordomatic sin position på Själland inom fastighetsautomationstjänster och smart buildings. Tommy Brandi, vd och ägare av Dansk Automatiservice Aps, och samtliga anställda och kontrakt följer med och fortsätter att arbeta med företagets kunder sedan tidigare.

– Nordomatic Danmark har en marknadsdominerande ställning på alla regioner som vi verkar, men Köpenhamn representerar fortsatt en spännande tillväxtpotential. Dansk Automatikservice kompletterar oss med en ny kundbas, och ännu starkare position gentemot intressanta fastighetsägare och slutkunder vilket är en strategi vi har. Synergierna är också uppenbara när vi omedelbart kan flytta ihop i gemensamma lokaler, säger Toke Juul, vd för Nordomatic Danmark.

Med förvärvet av Dansk Automatikservice ApS sysselsätter Nordomatic nära 150 anställda i Danmark.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige