Image

Nordiers första uthyrningsupprag i Malmö

UTHYRNING Nordier Property Advisors har fått ett uthyrningsuppdrag av NCC Property Development i Västra Hamnen, Malmö. Projektfastigheten Koggen 2 (Stapelbädden 3), alldeles intill Stapelbäddsparken, skall nu fyllas med hyresgäster i en uthyrningsprocess där NCC och Nordier kommer att samarbeta.
Publicerad den 31 Augusti 2010

Koggen 2 (K2) ligger i ett mycket centralt läge i Västra Hamnen med närhet till kommunikationer, service och rekreation. Läget vid Stapelbäddsparken kommer alltid att vara mycket centralt och parken som närmaste granne borgar för en fri utsikt i sydväst. Stapelbädden kommer under hösten att genomgå en upprustning för cirka 12 miljoner kronor i Malmö Stads regi.

- Med högsta miljöklass och ljusa öppna våningsplan lämpar sig Koggen 2 mycket väl för företag med behov av flexibilitet och klimatsmarta lösningar. Västra Hamnen är det starkaste tillväxtområdet i hela södra Sverige, så det skall bli oerhört stimulerande att få börja med detta profilstarka projekt, säger Mattias Bäckman, partner på Nordier.

Koggen 2 är Nordiers första uthyrningsuppdrag i Malmö. Tidigare har Nordier varit fokuserat på transaktioner och värdering i Malmö-regionen.

- Att finnas nära kommunikationsstråk och rekreationsområden, med ett utmärkt skyltläge intill Stora Varvsgatans rondell, är mycket viktigt, och det kommer leda till att många företag från andra delar av Malmö vill flytta hit, säger Måns Broberg, Nordier.

Koggen 2 skall miljöcertifieras enligt Breeam. Den totala ytan är cirka 8 000 kvadratmeter kontor. Någon gång under 2012 kommer det att kunna stå färdigt för inflyttning.



Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige