Image
EQ Sthlm.
EQ Sthlm. Bild: Niam

Niam lanserar coworking i nya EQ Sthlm

Bolag Niam introducerar coworking i nya satsningen EQ Sthlm i Värtahamnen i Stockholm.
Publicerad den 24 Oktober 2022

EQ Sthlm är Niams nya satsning på flexibla kontor i Värtahamnen i det hus som tidigare gick under namnet UNO (Hangövägen 29). Byggnaden omfattar 24 000 kvadratmeter med ett helt våningsplan avsatt för coworking där hyresgästerna har möjlighet till kortare kontrakt och flexibla kontorsytor. I fastigheten ligger även Scandic Hotels som inom kort genomgår en omfattande utveckling och renovering. Nya hotellrum och inbjudande miljöer och ytor skapas där människor kan träffas för att knyta kontakter. Som ett led i EQ Sthlms skalbara och cirkulära idé finns även danska Nornorm på plats i huset med ett showroom för sitt prenumerationskoncept bestående av kontorsmöbler.

Niams nya kontorssatsning EQ Sthlm är en del av den första etappen av utvecklingen av Värtahamnen. Huset och kontorsytorna har genomgått en totalrenovering med fokus på flexibla lösningar för hyresgästerna och hyreskontrakt kan tecknas på lång eller kort sikt. Lokalerna kan nyttjas som coworking eller som ett eget kontor. Det finns även möjlighet att prenumerera på sin inredning via Nornorm i huset. Via uthyrning av kontorsinredning vill Nornorm bidra till klimatomställningen och deras showroom i EQ välkomnar både Niams hyresgäster och externa besökare.
– Vi ser en stor efterfrågan på flexibla lösningar och coworking i Stockholm, pandemin har helt klart ändrat kontorsmarknaden. Stockholms stad och vi fastighetsaktörer har nu en unik chans att bygga upp ett nytt område i Värtahamnen som är 100 procent anpassat till de nya behoven. EQ Sthlm är först ut och inom kort byggstartar vi på Niam The Dockworks med yterligare 32 000 kvadratmeter kontorsyta samt nyproduktionsprojektet Hangö med 5 900 kvadratmeter, säger Ola Kolmert, affärsutvecklare på Niam.

Närmaste granne till hyresgästerna i EQ Sthlm är Scandic Hotels som ligger i samma byggnad. Hotellet kommer att genomgå en omfattande utveckling och modernisering. Ombyggnationen förväntas starta nu i december och innefattar bland annat en ny wellnessavdelning, en takbar, en ny restaurang samt 40 nya hotellrum. Hotellet planeras öppna för gäster sommaren 2024 och kommer då att bestå av totalt 323 rum.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Carl Janglin beskriver turbulensen på OP: "Tvingades krympa för att överleva"

Bolag Oscar Properties avgående vd Carl Janglin berättar för Fastighetssverige varför han lämnar bolaget, hur pressen har varit de senaste månaderna och varför den korta tiden på bolaget inte blev som han hade tänkt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige