Image

Niam köper i Helsingfors

Transaktioner Niam köper, genom sin Nordic Core-Plus-fond en kontorsfastighet om 25 800 kvadratmeter i Vantaa, en del av Helsingfors storstadsregion.
Publicerad den 4 November 2013
Johan Bergman. Bild: Niam
Johan Bergman.

Niam har även tecknat ett långsiktigt hyresavtal med den nuvarande hyresgästen, ett ledande konsultföretag inriktade på teknik och miljö.

Utöver fastigheten köper Niam 50 procent av aktierna i Martinparkki Oy som äger den angränsande parkeringen. Transaktionen förväntas genomföras innan 2013 års slut.
Johan Bergman, vd på Niam, säger:

- Detta var en möjlighet för oss att förvärva en fastighet med stabilt kassaflöde och ett attraktivt läge mellan den internationella flygplatsen och Helsingfors. Vi är övertygade om att kontorsfastigheter i Helsingforsområdet utgör en mycket attraktiv marknad som kommer att fortsätta utvecklas och växa.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Niam AB på Branschguiden

Niam är norra Europas ledande fondförvaltare inom fastighetsinvesteringar och erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera på de Nordiska marknaderna genom sina fonder. Företaget grundades 1998 och har sedan dess förvaltat fastigheter omfattande mer än 11 miljoner och realiserat fastigheter för över €7 miljoner. Niam har fler än 70 anställda och kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxembourg.

Läs mer om Niam AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi kan höja budet – om ni säljer"

Bolag Lennart Sten om manövern som ledde till seger i budstriden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY