Image
Eric Johansson.
Eric Johansson. Bild: Newsec

Newsec tar över förvaltningen av SPP:s bostäder

Bolag SPP fastigheter har ett bestånd om 1 600 bostäder i Sverige. Newsec tar den 1 mars 2022 över totalförvaltningen av SPP Fastigheters bostadsfastigheter. Uppdraget omfattar bostadsförvaltningen om cirka 80 000 kvadratmeter i Helsingborg, Malmö och Stockholm.
Publicerad den 14 December 2021

Gemensamt kommer Newsec och SPP Fastigheter bygga framtidens fastighetsförvaltning med syfte att skapa en långsiktig hållbar avkastning, med nöjda hyresgäster samt miljö och social hållbarhet i fokus.

– Newsec erbjuder ett brett tjänsteutbud och är ett resursstarkt bolag med lång erfarenhet, tillsammans har vi möjlighet att förvalta och utveckla vårt bostadsbestånd inte minst med blicken på de digitala lösningar som Newsec kontinuerligt utvecklar, säger Marita Loft, vd Storebrand Fastigheter.

Newsec Property Asset Management är idag näst störst i Europa, mätt i kvadratmeter under förvaltning, och bygger en gemensam nordisk struktur med fokus på innovation. Framtidens fastighetsförvaltning präglas av en hög grad av teknik- och hållbarhetsfokus. På bostadssidan förvaltar Newsec idag totalt 13 miljoner kvadratmeter bostäder.

– Newsec erbjuder effektiv förvaltning bland annat genom vår digitala plattform för hyresgästkommunikation och stöttar fastighetsägaren i sitt hållbarhetsarbete. Vi samarbetar nära kommuner, skolor och andra aktörer för att säkerställa en social- och ekonomisk hållbarhet i de områden vi verkar i, säger Eric Johansson, vd, Newsec Property Asset Management Sverige.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 2500 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Tack vare stora volymer, lokal närvaro och bredd och djup inom många olika verksamhetsområden har Newsec unik kunskap om fastighetsmarknaden i norra Europa.

Sedan 2001 har Newsec två gånger per år gett ut Newsec Property Outlook, en översiktlig och kost...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Artikelserie: Så mår de största arkitektkontoren i Sverige

Bygg/Arkitektur Arkitektkontoren brukar kallas fastighetsbranschens temperaturmätare. Så Fastighetssverige tog tempen på några av landets största kontor för att se hur de ser på läget nu och vad som väntar. Först ut är Sweco Architects och White.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige