Image

NCC storsäljer till KPA Pension

Transaktioner NCC har sålt tre fastigheter och en tomträtt med totalt 330 hyreslägenheter i Stockholm, Sundbyberg och Järfällas kommun till KPA Pension för 667 miljoner kronor.
Publicerad den 25 September 2013
Joachim Hallengren. Bild: Knut Koivisto
Joachim Hallengren.

– Vi är glada att tillsammans med en starkt långsiktig ägare som KPA Pension kunna tillföra hyresrätter till Storstockholm. NCC har utvecklat flera plattformar bland annat för hyresrätter som ett led i att kunna producera hyresrätter i egen regi och nu tar vi mark ur vår egen byggrätts portfölj avsett för bostadsrätter för att genomföra detta projekt, säger Joachim Hallengren, affärsområdeschef för NCC Housing.

Affären genomförs som en bolagsaffär och som en så kallad forward funding. Det är en finansieringsform som innebär att köpeskillingen betalas löpande från dagen för första tillträdet tills att hela projektet slutförts.

Fastigheterna som ligger i Aspudden (Stockholm), Ursvik (Sundbyberg) och Barkarby (Järfälla) består sammanlagt av 330 lägenheter. Lägenheterna i Barkarby är färdigställda och inflyttade. Projektet i Aspudden kommer att starta under tredje kvartalet 2013. NCC planerar att starta två projekt i Ursvik; ett under tredje kvartalet 2013 och ett under 2014 när bygglov erhållits för projekten.

– Försäljningen är ett kvitto på att vår hyresaffär nu etableras på den svenska fastighetsmarknaden. Vi skulle gärna bygga fler hyresrätter givet att vi kan få fram markanvisningar till fler byggrätter för hyresrätt bland annat, säger Peter Wågström, koncernchef och vd för NCC.

- Vi förvaltar tryggt och etiskt våra kunders pensionspengar. Därför är vi glada över att kunna investera i miljöriktiga hyresfastigheter i Storstockholm, säger Lars-Åke Vikberg, vd KPA Pension.

Fastigheterna levereras med miljöcertifieringen Miljöbyggnad Silver. Tillträdet sker 1 oktober för Barkarby och Aspudden och för Ursvik beräknas tillträdet ske under kvartal fyra. Försäljningen, som kommer ha en marginell resultatpåverkan, avräknas i affärsområdet NCC Housing i samband med försäljningen i tredje kvartalet 2013.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige