Image
Kontorværket i Valby.
Kontorværket i Valby. Bild: DISSING WEITLING architecture

NCC säljer kontorsprojekt i Danmark

Transaktioner NCC säljer projektet Kontorværket 1 i Valby, Köpenhamn till Industriens Pension. Fastigheten kommer att bli biotechföretaget Genmabs nya huvudkontor och både byggnaden och området runt omkring har utvecklats med hög miljöstandard.
Publicerad den 29 Juni 2022

Affären genomförs som en bolagsförsäljning och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om cirka 875 miljoner kronor. Tillträdet och erläggande av köpeskilling förväntas resultera i en positiv resultateffekt i affärsområde NCC Property Development i första kvartalet 2023.

– Vi säljer nu Kontorværket 1, den första etappen av vårt utvecklingsprojekt i Valby i Köpenhamns centrala delar. Här har vi utvecklat en fastighet med optimal infrastruktur och arkitektur och jag är glad att Industrien Pension nu tar över som ägare, säger Joachim Holmberg, affärsområdeschef, NCC Property Development.

Kontorværket 1 omfattar cirka 16 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta och inkluderar även ett parkeringsgarage med plats för 280 fordon och cykelparkering.

– Det här är en attraktiv och framtidssäkrad kontorsfastighet som ligger i ett område med riktigt bra infrastruktur med både motorväg, närliggande tunnelbanestation och S-tågstation. Det 15-åriga hyreskontraktet med Genmab passar väl in i vår strategi som långsiktiga ägare, och vi förväntar oss att fastigheten kommer bidra med en stabil avkastning till våra medlemmar i många år framöver. Vi ser fram emot att välkomna Genmabs experter inom bioteknik, säger Søren Tang Kristensen, fastighetschef Industrien Pension.

Genmab är ett ledande biotechföretag som skapar och utvecklar differentierade antikroppsprodukter för behandling av cancer, med huvudkontor i Köpenhamn. Genmabs nya huvudkontor förväntas bli klart under första kvartalet 2023.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige