Image
3D-Illustration.
3D-Illustration. Bild: Cadwalk

NCC bygger ytterligare hus vid vattnet åt Danica

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Danica bygga ett tredje hus i området Tuborg Strandäng, Hellerup, Danmark. Projektet heter Kusthus III och innehåller 38 bostäder och är en fortsättning på Kusthus I och Kusthus II som parterna tidigare byggt tillsammans i samma område. Ordervärdet uppgår till cirka 540 miljoner kronor.
Publicerad den 12 Februari 2022

– Vi är glada över uppdraget att fortsätta utbyggnaden av området. Kusthus III får samma skulpturala utseende som tidigare hus i området och en spektakulär utsikt över Öresund och Köpenhamn. Ett bygge utöver det vanliga, säger Catarina Molén-Runnäs, affärsområdeschef NCC Building Nordics.

Intresset för lägenheterna i området har varit mycket stort.
– Försäljningen av lägenheterna överträffar våra förväntningar. Lägenheterna, havet och den stadsnära naturen gör också området till ett av de mest attraktiva i Köpenhamn och Danmark. Det finns intresserade köpare, därför startar vi bygget av Kusthus III. Kusthusen kommer att bli ett landmärke för Köpenhamn och bidra till att ge Danicas pensionskunder en bra avkastning, säger Michael Nielsen, vd för Danica Ejendomme.

Bostäderna, som är byggda i tre kluster, är ritade av Lundgaard & Tranberg Arkitekter. Alla bostäder är unika och de varierar i storlek från 160 till 340 kvadratmeter.

Byggnationen inleds i februari och planeras att vara klart i slutet av 2024.

Uppdraget är en totalentreprenad och ordervärdet om cirka 540 miljoner kronor orderregistreras i första kvartalet 2022 i affärsområde Building Nordics.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Fortfarande inget beslut om Scandinavium

Bygg/Arkitektur Inte heller den här gången kom det ett beslut från kommunstyrelsen i Göteborg om arenans öde. Det rödgröna styrets ansvarige för idrottsfrågor, kommunstyrelsens ledamot Daniel Bernmar (V), säger till Fastighetssverige att förhandlingarna om vilket alternativ man föredrar fortfarande pågår.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige