Image
Bild: NCC

NCC bygger ut Närlundaskolan i Askersund

Bygg/Arkitektur NCC ska i partnering med Askersunds kommun bygga om och till Närlundaskolan i Askersund. Entreprenadavtal har tecknats för första etappen om en ny skolbyggnad. Ordervärdet uppgår till cirka 160 miljoner kronor.
Publicerad den 22 April 2021

– Det är roligt att vi nu är igång med den här om- och tillbyggnationen som kommer modernisera Närlundaskolan och skapa fler skolplatser. Vi ser fram emot att i samverkan med NCC anpassa skolans ytor för att möta dagens pedagogiska behov och nya framtida arbetssätt, säger Lars Johansson, projektledare Askersunds kommun.

Närlundaskolan för årskurs F-5 behöver moderniseras och byggas ut för att ge plats åt fler elever. Efter ombyggnaden kommer skolan även att omfatta årskurs sex med plats för totalt 575 elever.

NCC ska i en första etapp bygga en ny skolbyggnad i två plan som omfattar cirka 6 000 kvadratmeter. En del av byggnaden kommer att innehålla lokaler för undervisning. I den andra delen byggs skolmatsal och kök i bottenplan och lokaler för administration på ovanvåningen. I uppdraget ingår även renovering av skolans idrottshall.

Skolan uppförs enligt Miljöbyggnad nivå Silver med höga krav på till exempel låg energiförbrukning, god ventilation och bra materialval. Byggnaden får generösa ljusinsläpp och en fasad i trä. Även invändigt blir trä tongivande.

– Som en av Sveriges främsta skolbyggare tar vi med oss vår samlade kompetens och erfarenhet till Närlundaskolan. Med hållbara material och fokus på trivsel, trygghet och rörelsemönster ser vi fram emot att skapa skolmiljöer att lära och utvecklas i för både elever och personal, säger Emma Engström, affärschef NCC Building Sweden.

NCC har påbörjat arbetet. Den nya skolbyggnaden ska stå klar till höstterminen 2022.

Affären är en totalentreprenad i partnering om cirka 160 miljoner kronor och registreras i andra kvartalet 2021 i affärsområde NCC Building Sweden.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Per Schlingmann: Därför är 15-minutersstaden här för att stanna

Bolag Den tidigare moderatpolitikern är numera bland annat stadsutvecklingsstrateg som är väl insatt i det allt mer populära konceptet 15-minutersstaden. När Diös ordnade ett digitalt event på temat berättade han mer om innehållet i konceptet och varför attraktiviteten accelererats under pandemin.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY