Image

NCC bygger seniorlägenheter i Lund

BYGG NCC Construction Sverige bygger 26 seniorlägenheter i centrala Lund vid Södertull. Uppdragsgivare är LKF, Lunds Kommuns Fastighets AB och ordern är värd 29 miljoner kronor.
Publicerad den 23 Augusti 2010

Under senare år har NCC byggt nytt för LKF kring Karhögs torg, bland annat seniorlägenheter i ett 13-våningshus. Just nu bygger NCC ett nytt äldreboende inom S:t Lars området åt LKF. Nu sluts kvarteret Gernandtska Lyckan då den sista tomtytan bebyggs.

- Varje jobb är unikt och i detta projekt krävs noggrann planering av leveranser och bra logistik eftersom huset byggs på en trång tomt, säger Torsten Erlandsson, affärschef, NCC Construction, region Syd.

De 26 lägenheterna byggs i första hand som tvåor men det blir även några ettor och treor. Huset anpassas i hög grad till funktionsnedsättningar med bland annat hiss, breda dörrar, låga fönster och rymliga badrum. Fastigheten har en grön innergård med planteringar och träd.

- Den slutgiltiga formen för seniorboendet är ännu inte fastställd men vi har ett stort antal sökande till denna typ av bostäder i centralt läge så vi tror intresset ska vara stort. Vi räknar med att de första kan flytta in i januari 2012, säger Marie Enmark, projektledare, LKF i Lund.

Projektering påbörjas i augusti 2010 och byggstart beräknas ske under december 2010. Arbetet beräknas klar i december 2011. Ett tiotal NCC-anställda sysselsätts i projektet.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige