Image

NCC bygger för 900 miljoner i Köpenhamn

BYGG NCC har fått i uppdrag att utveckla och bygga ett nytt huvudkontor åt det danska IT-bolaget NNIT A/S i Gladsaxe i Köpenhamn. Kontorsprojektet är sålt till PFA Ejendomme A/S som tar över ägandet i samband med inflyttningen i början av 2012. Den totala investeringen i projektet uppgår till cirka 900 miljoner kronor.
Publicerad den 26 Februari 2010

NNIT A/S flyttar från Lyngby till Gladsaxe där det nya huvudkontoret blir en del av en nybyggd kontorsfastighet om cirka 35 000 kvadratmeter. De flesta av NNIT:s nuvarande medarbetare i Danmark kommer att flytta till det nya kontoret i Gladsaxe. Projektet ger NNIT möjlighet att utöka hyresavtalet med upp till 10 000 kvadratmeter.

För NCC:s del är utvecklingen och byggandet av NNIT:s huvudkontor ett av de största uppdragen på senare år i Danmark. Projektet, som är utvecklat av NCC Property Development i Danmark, byggs av NCC:s danska byggverksamhet, NCC Construction Denmark.

Kontorsfastigheten tas vid inflyttning över av PFA Ejendomme A/S och försäljningen beräknas därför få en resultateffekt i det andra kvartalet 2012.

Den nya kontorsbyggnaden blir ett så kallat Green Building vilket betyder att det är projekterat för att dra 25 procent mindre energi än gällande norm.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige