Image

NCC bygger 57 bostadsrätter i Göteborg

BYGG NCC Construction bygger om Renströmska sjukhuset i Göteborg till 57 bostadsrätter. I somras fick NCC förtroendet att börja renovera tak och fasader. Nu gör sänkta räntor, den unika boendemiljön och välbesökta visningar att Egnahemsbolaget fullföljer ombyggnaden och ger även NCC uppdraget att göra de inre byggarbetena. Ordern är sammanlagt värd 70 miljoner kronor.
Publicerad den 19 Mars 2009

Efter en tids väntan byggs nu bostäderna i det snart hundra år gamla Renströmska sjukhuset. NCC kommer att göra både de inre och yttre arbetena, för att återskapa och utveckla byggnaden.

– Vi ska bygga moderna och bekväma lägenheter men kommer också att ta hänsyn till sjukhusets kulturhistoriska värde, både ut- och invändigt utifrån antikvariernas råd. Det är mycket som ska åtgärdas eftersom byggnaden stått tom i flera år, säger Bengt Davidsson, affärschef på NCC Väst.

Den slottslika byggnaden i nationalromantisk stil kommer att behålla färg och material på fasad och i trapphus. På vinden byggs lägenheter och taket får några nya takfönster och fönsterkupor.

Invändig karaktär bevaras genom att interiör, som lister och spegeldörrar byts till nya i samma stil. Även husets många spröjsade fönster ersätts med liknande moderna, täta fönster, för att göra bygganden så energisnål som möjligt. Lägenheterna varierar från 33 till 150 kvadratmeter.

– Trots tuffa tider fullföljer vi nu detta projekt som påbörjades förra året. Det har varit flera hundra personer på de senaste visningarna. Det är ett unikt boende i lugn, vacker parkmiljö, men ändå nära city. Liknande går inte att finna i Göteborg, säger Egnahemsbolagets vd Olle Lundgren.

NCC och Egnahemsbolaget samarbetar i så kallad partnering – en strukturerad samarbetsform där byggherren, konsulterna och entreprenörerna gemensamt löser en bygguppgift. Metoden baseras på ett öppet och förtroendefullt samarbete där allas yrkeskunskaper kompletterar varandra genom projektets alla skeden.

Arbetet startar i mars och beräknas vara klart hösten 2010 och sysselsätter cirka 20 NCC-anställda.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige