Image

Mook Changrachang är Årets Unga Fastighetskvinna 2023

Fastighetskvinnan Mook Changrachang, energistrateg på Bonnier Fastigheter, utsågs till Årets Unga Fastighetskvinna 2023 under semainariet Fastighetskvinnan. Hon vann utmärkelsen före finalisterna Sissel Andersson, projektledare, transaktioner på Svefa, och Lovisa Löwenborg, grundare/vd, Female Fund/Wire Invest.
Publicerad den 14 September 2023
Mook Changrachang. Bild: Axel Ohlsson
Mook Changrachang. De tre finalisterna i Årets Unga Fastighetskvinna 2023: Lovisa Löwenborg, Mook Changrachang och Sissel Andersson. Bild: Axel Ohlsson
De tre finalisterna i Årets Unga Fastighetskvinna 2023: Lovisa Löwenborg, Mook Changrachang och Sissel Andersson. Juryn tillsammans med finalisterna: Biljana Pehrsson, Johanna Skogestig, Kristina Alvendal, Mook Changrachang, Lovisa Löwenborg och Sissel Andersson. Bild: Axel Ohlsson
Juryn tillsammans med finalisterna: Biljana Pehrsson, Johanna Skogestig, Kristina Alvendal, Mook Changrachang, Lovisa Löwenborg och Sissel Andersson.

Den tionde vinnaren av den prestigefyllda utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna är utsedd. Vinnaren 2023 blev Mook Changrachang som vann priset före finalisterna Sissel Andersson och Lovisa Löwenborg.

Mook Changrachang utsågs som vinnare av en jury bestående av Kristina Alvendal (ordförande), Biljana Pehrsson, vd för Nordr Sverige, och Johanna Skogestig, vd för Vasakronan. Deras motivering löd:
Årets Unga Fastighetskvinna personifierar mod och kompetens.

Hennes val i livet har varit fulla av modiga beslut och lett henne till fastighetsbranschen. Hon stod tidigt på egna ben och har inte valt de lättaste vägarna fram till den roll hon i dag har.

Hennes utbildning och olika professionella roller har gett henne både kulturella och språkliga utmaningar. Det har dock inte hindrat henne från att ständigt bidra med det som fastighetsbranschen har stort behov av – nischad expertkompetens.

Inom sitt område har hon visat att det går att göra stor skillnad med ibland små insatser. Det gäller dock att veta vad man skall göra och på vilket sätt.

Att hon vill gå i bräschen för innovativa lösningar gör att hon söker nya svar på gamla frågor.

Vi vet att Årets Unga Fastighetskvinna fortsatt kommer att kunna gå i bräschen när det gäller smarta energilösningar och hur de implementeras. Det är sådana som hon som kommer att lösa de stora samhällsutmaningarna.

Årets Unga Fastighetskvinna 2023 är Mook Changrachang, energistrateg på Bonnier Fastigheter.


Det var en strålande glad Mook Changrachang som tog emot priset under seminariet Fastighetskvinnan på Grand Hotel i Stockholm.
– Det känns overkligt. Jag är jätteglad för det här, säger hon.
Vad betyder den här utmärkelsen för dig?
– Det här betyder väldigt mycket. Det visar att juryn och branschen vågar lyfta en annorlunda profil från det som är mer tekniknischat. Det visar även för mig själv att jag har gjort ett bra jobb i branschen hittills.
Hur har processen varit när du har träffat juryn?
– Det har varit väldigt avslappnat, oväntat avslappnat. Det har varit väldigt roligt att få ta del av juryns åsikter och tankar kring branschen. Det var lättsamt och lärorikt på samma gång, så det kändes inte som någon intervju.
Hur ska du fira segern?
– I dag ska fira med att gå ut och äta middag med mina kollegor från Bonnier Fastigheter. Sedan blir det nog lite firande hemma i helgen.

Läs mer om vinnaren här.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Fastighetskvinnan 2023

Var: Grand Hotel, Stockholm (Spegelsalen)

När: 14 september, 09.00 - 16.00

Pris: 5995 kronor exkl. moms 

Du anmäler dig till seminariet här.

Ambitionen är Fastighetskvinnan ska vara det mest inspirerande fastighetsseminariet i Sverige, där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en bredare och mer jämställd fastighetsbransch – ett affärsseminarium som gör skillnad!

Förutom klassiska business-punkter behandlar seminariet också mångfaldsfrågor i det svenska näringslivet, med fokus på fastighetsbranschen. Unikt för seminariet är att de allra flesta av talarna är kvinnor – manliga talare medverkar endast i punkterna som handlar om jämställdhet och mångfald.

Men Fastighetskvinnan är inte ett event som bara riktar sig till kvinnor. Det riktar sig till alla som vill nätverka, bli inspirerade och uppdaterade om trenderna på fastighetsmarknaden.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie.ekberg@fastighetssverige.se

Anthon Näsström
0720-707824
anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com

Arrangörer:Partners:Se film från ett tidigare event här:

Mer från Fastighetssverige