Image

Mikael Pauli ny chef för Catella Förmögenhetsförvaltning

Karriär Catellas förmögenhetsförvaltning i Sverige och i Luxemburg samordnas i blivande Catella Bank, tidigare Banque Invik. Som chef för den nya enheten har Mikael Pauli rekryterats.
Publicerad den 28 September 2012
Fredrik Sauter. Bild: Catella. Bild: Catella
Fredrik Sauter. Bild: Catella. Mikael Pauli. Bild: Catella. Bild: Catella.
Mikael Pauli. Bild: Catella.

Som en del i konverteringen av Banque Invik till Catella Bank kommer rörelsen i Catella Förmögenhetsförvaltning AB att överföras till Catella Bank och samordnas med motsvarande verksamhet i Luxemburg per årsskiftet 2012/2013. Genom samordningen skapas en förvaltningsenhet med initialt cirka nio miljarder kronor under förvaltning.

Genom samordning av de två rörelserna inom Catella Bank skapas ett förstärkt kunderbjudande med såväl kvalificerade förvaltningstjänster som in- och utlåning i bankens regi. Samtidigt frigörs resurser för expansion av verksamheten, vilken idag bedrivs från kontor i Luxemburg, Stockholm, Göteborg, Malmö och Växjö.
- Vi har ambitionen att utveckla en bank som vänder sig till entreprenörer och som kan utgöra ett starkt alternativ till de stora bankernas standardiserade service. Catella Bank gör detta genom att bygga vidare på Catellas starka position hos företags- och fastighetsägare, säger Fredrik Sauter, verkställande direktör på Catella Bank.

Mikael Pauli har mångårig erfarenhet från ledande befattningar inom Private Banking från Carnegie, HQ och Handelsbanken. Pauli tillträder sin post den 1 december 2012.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige