Image
Magnus Uggla och Katarina Klingspor.
Magnus Uggla och Katarina Klingspor. Bild: Swedbank och Lars Dahlström

Magnus Uggla på väg in i Corems styrelse

Bolag Valberedningen föreslår att Magnus Uggla och Katarina Klingspor tar plats i Corems styrelse.
Publicerad den 10 Februari 2020

Inför årsstämman i Corem den 28 april 2020 har valberedningen – som består av ordförande Mia Arnhult (representant för Rutger Arnhult via bolag), Lars Höckenström (representant för Gårdarike AB), Sofia Aulin (representant för Länsförsäkringar Fonder), samt Patrik Essehorn (styrelsens ordförande) – beslutat föreslå omval av styrelseledamöterna Patrik Essehorn, Christina Tillman, Fredrik Rapp och Rutger Arnhult samt att Katarina Klingspor och Magnus Uggla väljs som nya styrelseledamöter. Som styrelsens ordförande föreslås omval av Patrik Essehorn.

Nuvarande styrelseledamöterna Jan Sundling och Carina Axelsson har båda undanbett sig omval och kommer därmed att frånträda sina uppdrag i samband med årsstämman. Valberedningens förslag innebär att antalet styrelseledamöter under kommande mandatperiod fortsatt uppgår till sex personer.

Katarina Klingspor, född 1963, har omfattande erfarenhet från ledande befattningar, bland annat som VD för LRF Konsult. Hennes utbildning omfattar en MBA från Heriot Watt i Edinburgh samt ekonomi- och juridikstudier vid Lunds Universitet. Katarina Klingspor är styrelseordförande Srf Konsulterna AB och styrelseledamot i AFLK Holding AB och AFLK Group AB, Svenska Viltmatakademin samt Biby Förvaltnings AB.

Magnus Uggla, född 1952, är utbildad civilingenjör från KTH och civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Han arbetade på Handelsbanken i över 30 år, varav 25 år som vice vd och medlem av koncernledningen, och har tidigare erfarenhet från Riksbanken, Industridepartementet och Axel Johnsongruppen. Sedan 2015 har Magnus Uggla arbetat med olika styrelseuppdrag, bland annat Svensk Exportkredit, Hoist Finance, Swedbank och Fotografiska muséet. Han är styrelseordförande för Junibacken.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Biogen koldioxid ska fångas in när Fabege vill minska klimatavtrycket

Energi/miljö I februari tecknade Fabege ett avtal med Stockholm Exergi. Avtalet handlar om infångande av biogen koldioxid, också känt som bio-CCS (efter det engelska namnet "bio energy with carbon capture and storage"). Fabege ser det här som en tydlig avsiktsförklaring och ett viktigt steg för att nå de egna klimatmålen till 2030. Men vad är egentligen bio-CCS?

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige