Image

Lydahl säljer i Vingåker

Transaktioner Sofielunds Fastigheter, som ägs av finansmannen Rolf Lydahl, har sålt sitt bostadsbestånd i Vingåker.
Publicerad den 8 September 2017
Rolf Lydahl Bild: Sofielund
Rolf Lydahl

Sofielunds Fastigheter, som är en av de största privat fastighetsägarna i Flen, har i över 20 år även ägt ett bostadsbestånd i Vingåker. Sofielund har sålt hela bostadsbeståndet till Erik Kahlin med förvaltningsbolaget Borgstenen AB.

Uppgörelsen omfattar fem fastigheter med en total uthyrningsbar yta om cirka 4 650 kvadratmeter varav 3 000 kvadratmeter bostadsyta fördelat på 42 lägenheter.

Affären sker genom direkt försäljning av fastigheterna till köparen och priset uppgår till 31 miljoner kronor. Tillträdet ägde rum den 1 september.

- Jag är mycket tillfreds med att ha funnit en seriös, långsiktig köpare till detta fina, centrala fastighetsbestånd i Vingåker som vi ägt under lång tid, säger Sofielunds ägare Rolf Lydahl.

- Vårt motiv till försäljningen är att frigöra resurser för att kunna genomföra nyproduktion av bostäder i Flen, dit vi nu har koncentrerat vårt fastighetsbestånd. Vi har sedan ett par år tillbaka arbetat med bland annat detaljplaneändringar för att kunna skapa nya, centrala bostäder i Flen där det numera råder bostadsbrist, säger Rolf Lydahl.

Rolf Lydahl är bland annat medlem av styrelsen i Vasakronan och har under nära tio år varit ordförande i statliga Jernhusen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige