Image

Londonfastighet såld för 4,66 miljarder kronor

TRANSAKTIONER St Martins har köpt profilfastigheten Willis Building i centrala London. Köpeskillingen uppgår till motsvarande 4,66 miljarder kronor. Säljare är British Land.
Publicerad den 22 Maj 2008

Byggnaden ligger på 51 Lime Street och 25 Fenchurch Avenue och ytan är på drygt 46 000 kvadratmeter.

- Willis Building är en av Londons mest profilstarka byggnader, och den blir en fantastisk komplettering till vår Londonportfölj. Vi är intresserade av landmärkesbyggnader och det här var ett unikt tillfälle att förvärva en av de finaste i London. Vi tror att det här är en mycket bra investering för St Martins, säger Nigel Brown, vd för St Martins, som är fastighetsgrenen av Kuwait Investment Authority.

St Martins globala portfölj är värd runt 35 miljarder kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige