Image
Walter Unterrainer kommer till Lokalmarknadsdagen på Clarion Hotel Post den 16 januari.
Walter Unterrainer kommer till Lokalmarknadsdagen på Clarion Hotel Post den 16 januari. Bild: Nicklas Tollesson/Chalmers

Lokalmarknadsdagen: Professorn som länkar samman arkitektur och ekonomi

Lokalmarknadsdagen Vår Österrikiske Walter Unterrainer tillträdde nyligen Sveriges första tvärvetenskapliga professur i arkitektur och ekonomi på Chalmers. Missa inte den nytänkande arkitekten på Lokalmarknadsdagen på Clarion Hotel Post i Göteborg.
Publicerad den 26 November 2019

Walter Unterrainers arbete profileras av ekologisk hållbarhet och genom att bygga i egen regi har han utvecklat ett flertal innovativa lösningar för såväl energieffektiviseringar som kraftigt sänkta kostnader. Han menar att diskussionen om faktiska kostnader och framför allt värden kopplar en pragmatisk syn på arkitekturen till dagens större frågor om klimatförändring, utarmning av naturresurser och social utveckling.

Professuren på Chalmers är den första tvärvetenskapliga i arkitektur och ekonomi i Sverige och den bekostas av Maria och Magnus Månssons stiftelse.

Den 16 januari är Walter Unterrainer med och sparkar igång det nya fastighetsdecenniet tillsammans med den göteborgska branschen. Anrika Lokalmarknadsdagen är ett heldagsseminarium om fastighetssektorn och näringslivsutveckling – analyser och intervjuer blandas med visioner och planer. Hur blir fastighetsåret 2020? Hur ser möjligheterna och svårigheterna i Göteborgsregionen ut?

Som vanligt arrangeras Lokalmarknadsdagen av Fastighetssverige och Lokalnytt i samarbete med Business Region Göteborg.

Du ser det preliminära programmet här och du anmäler dig här. Just nu kan du utnyttja vårt BOKA TIDIGT-erbjudande och anmäla fyra personer och bara betala för tre!

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Mer från Fastighetssverige