Image

Link vinner tävling om nytt psykiatricentrum i Norge

Bygg/Arkitektur Helse Nord-Trøndelag HF planerar en ombyggnad av befintliga lokaler och en nybyggnad för psykiatrin på Levanger sjukhus i Norge. Arkitektuppdraget går till Link arkitektur.
Publicerad den 14 September 2015
Link vinner tävling om nytt psykiatricentrum i Norge. Bild: Link
Link vinner tävling om nytt psykiatricentrum i Norge.

Den nya byggnaden kommer att innehålla tre avdelningar, en akutavdelning, en allmänpsykiatrisk avdelning samt en psykiatrisk avdelning för äldre. Sammanlagt blir det 34 rum varav fyra rum i separat avdelning med egen entré.

De nuvarande lokalerna består av 7 000 kvadratmeter och de nya kommer att omfatta cirka 3 000 kvadratmeter. Nybyggnationen planeras att bli i två våningsplan och kommer att kopplas samman med den befintliga byggnaden. Även utomhusmiljön ingår i projekteringen, dels runt den nya byggnaden men även på den gård som skapas när den nya byggnaden kopplas samman med den existerande. Den totala investeringsbudgeten är NOK 192 miljoner.

Sykehusbygg HF står för projektledning och brukarsamordning under genomförandet.
Anbudet från Link arkitektur höll en mycket god kvalitet och fick högsta poäng i alla de kriterier som inte rörde priset. Sammantaget skiljer sig anbudet från konkurrenterna i dessa kriterier och visar på både övergripande och djup förståelse för fackområdet.

Uppdraget är tvärvetenskapligt där Link arkitektur också ansvarar för BIM-koordinering och byggnadsfysik med viss rådgivning inom energi och miljö.

– Vi tycker att detta är ett spännande projekt inom ett område som Link har satsat mycket på och där vi besitter specialkompetens, bland annat på vårt kontor i Stockholm, säger Gunnar Næss, avdelningschef på Link i Trondheim, som också kommer att leda projektteamet.

Ansvaret för de övriga teknikområdena tas av Cowi, som har mycket goda kunskaper om byggnaderna på Levangers sjukhus genom tidigare projekteringsuppdrag.
Förstudien är planerad att färdigställas under oktober.

– LINK arkitektur är mycket glada över att ha blivit utvalda i en så kompetenskrävande tävling som den här. Detta är helt i linje med vår strategiska satsning på sjukvård framöver, säger Gunnar Næss.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige