Image

Kyrkan satsar på bostäder

BOSTÄDER Lunds stift planerar att tillsammans med Veidekke Bostads AB, att bygga cirka 90 bostäder i kommunerna Vellinge och Staffanstorp i Skåne.
Publicerad den 21 April 2009

Bakgrunden är att Lunds stifts egendomsnämnd år 2007 beslutade att prästlönetillgångarna själva skulle exploatera intressanta områden som bedömdes ha potential att bebyggas med bostäder. Detta för att kunna behålla kontrollen över hur snabbt och på vilket sätt byggandet skulle ske och för att kunna ta del av framtida värdeökning, skriver Kyrkans Tidning.

– Det är ett sätt att säkerställa prästlönetillgångarnas värde. Då tycker vi att det är trevligare att göra det i egen regi än att bara sälja råmark, säger Ingemar Nilsson, chef för egendomsavdelningen på Lunds stiftskansli, till tidningen.

Parterna har slutit ett options- och samarbetsavtal som innebär att stiftet äger marken och Veidekke Bostads AB äger husen fram tills försäljningen sker.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige