Image

Kungsledens ledning får köpa för 60 kronor

Bolag Kungsledens vd Biljana Pehrsson och bolagets ledningsgrupp köper aktieoptioner av de stora aktieägarna Gösta Welandson och Olle Florén. Lösenpriset är 60 kronor per aktie och slutdagen för optionsprogrammet är 13 september 2020.
Publicerad den 15 September 2017

På torsdagen stängde Kungsledenaktien på 54,20 kronor.

Som aviserades i samband med Kungsledens årsstämma den 25 april har de stora privata aktieägarna Gösta Welandson och Olle Florén utfärdat köpoptioner på Kungsledens aktie till Kungsledens vd och ledningsgrupp.

Utfärdarnas syfte är att skapa tydliga och direkta incitament för vd och ledningsgrupp att skapa värde för alla aktieägare. Optionsvillkoren är utformade enligt marknadspraxis och deltagarna förvärvar optionerna genom att till optionsutfärdarna betala en premie motsvarande marknadsvärdet för optionerna.

De huvudsakliga villkoren är:
• Löptid: 3 år (slutdag 13 september 2020).
• Lösenpris: 60 kronor per aktie.
• Totalt antal optioner: 280.000 st fördelat på åtta deltagare i Kungsledens ledningsgrupp.
• Utfärdare är Gösta Welandson genom bolag med 75% och Olle Florén med 25% av optionerna.

Då det här är fråga om köpoptioner som utfärdas av enskilda aktieägare uppstår inte någon utspädning för övriga aktieägare. Styrelsen i Kungsleden har godkänt upplägget.

Efter förvärvet av optionerna består vd Biljana Pehrssons samlade innehav av aktierelaterade instrument i Kungsleden av 66 000 stamaktier och 100 000 köpoptioner. Innehavet av stamaktier består av 51 000 aktier i direktinnehav och 15 000 aktier inom ramen för kapitalförsäkring som avser pensionsdepå.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige