Image
Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden.
Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden. Bild: Kungsleden

Kungsleden: "Vi står stabilt"

Bolag Med anledning av den oro som nu präglar näringsliv och finansiella marknader med spridningen av Covid-19 vill Kungsleden klargöra att bolaget står stabilt såväl finansiellt samt vad gäller kundbasen.
Publicerad den 24 Mars 2020

Kungsledens soliditet uppgick vid årsskiftet till 44 procent och belåningsgraden till 45,8 procent. Kungsleden har inga obligations- eller banklåneförfall under 2020. Samtidigt har vi kassa och tillgängliga faciliteter för att kunna hantera samtliga återstående förfall på kapitalmarknaden under 2021.

– Kungsleden har byggt upp en stark balansräkning och en bra mix av fastigheter i våra fyra prioriterade marknader Stockholm, Västerås, Göteborg och Malmö under de senaste fem åren. Vi har en väldiversifierad kundmix av god kvalité. Vi står stabilt även i tider av oro, säger Biljana Pehrsson, vd på Kungsleden.

Kungsledens fastighetsportfölj utgörs till 75 procent av kontor och 15 procent av logistik, lager och industri. Mindre än 5 procent av hyresvärdet utgör detaljhandel och cirka 4 procent hotell. Inom detaljhandel utgör livsmedel cirka en fjärdedel av andelen.

För närvarande påverkar spridningen av coronaviruset det mesta i samhället. Inte heller Kungsleden kommer att vara immunt mot framtida betalningssvårigheter hos kunder. De förfrågningar om hyreslättnader Kungsleden fått hittills hanteras individuellt och påverkan på det totala hyresflödet bedöms vara begränsat i dagsläget.

– Vi följer löpande utvecklingen och arbetar systematiskt såväl i förvaltningen som i våra projekt för att möta våra kunder i den situation de befinner sig i. Vi värnar om våra kunder, medarbetare och investerare genom att agera ansvarsfullt, säger Biljana Pehrsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

David Mindus: "Uteslutande pris relativt risk avgör var vi investerar"

Bolag Sagax ökar hyresintäkter och förvaltningsresultat i det tredje kvartalet och höjer dessutom vinstprognosen för helåret. Företagets vd David Mindus berättar för Fastighetssverige hur han ser på fler förvärv framöver. Det här avgör var de investerar och då är de redo att gå in på nya marknader.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY