Image

Kungsleden säljer tre fastigheter

TRANSAKTIONER Kungsleden säljer tre kommersiella fastigheter till en total köpeskilling om 75 miljoner kronor inklusive transaktionskostnader. Det totala försäljningspriset överstiger bokfört värde med cirka tre miljoner kronor och anskaffningsvärde med cirka 14 miljonerkronor. Det senare beloppet ingår i Kungsledens utdelningsgrundande resultatet för 2010.
Publicerad den 20 Januari 2010

Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till cirka 12 000 kvadratmeter. Fastigheterna, som till huvudsak är kontors- och industrifastigheter är belägna i Solna, norr om Stockholm, Huddinge, söder om Stockholm samt i Karlskoga.

Köparen till fastigheten i Huddinge är W-Invest Fastigheter AB och frånträdet skedde den 16 december 2009. Frånträde av fastigheterna i Solna och Karlskoga sker den 1 februari 2010. Gelba Fastigheter AB respektive KPT Teknik AB är köpare.

- Vi ser fortsatt en försiktig ljusning på fastighets- och kreditmarknaden. Vår fokus är att långsiktigt skapa hög och stabil avkastning i vårt fastighetsbestånd. I rådande marknadsläge försöker vi hitta bra affärsmöjligheter som dessa, som förbättrar vår portföljsammansättning, säger Kungsledens vd Thomas Erséus.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige