Image

Kungsleden säljer

TRANSAKTIONER Kungsleden säljer två fastigheter på Lidingö respektive i Sollentuna utanför Stockholm för en total köpeskilling om 34 miljoner kronor.
Publicerad den 19 November 2008

Fastigheterna har en total uthyrningsbar yta på 3 501 kvadratmeter, bestående av kontor, lager, industri och skolverksamhet. Den totala direktavkastningen uppgår till 6,1 procent.

Försäljningspriset för såväl den kommersiella som den publika fastigheten överstiger bokfört värde och anskaffningsvärde. Fastigheternas totala försäljningspris överstiger bokfört värde med cirka 5,6 miljoner kronor och anskaffningsvärde med cirka 8,2 miljoner kronor. Det senare beloppet ingår i Kungsledens utdelningsgrundande resultat för 2008.

Frånträde för fastigheten på Lidingö sker den 19 november 2008 och planerat frånträde för fastigheten i Sollentuna är den 1 december 2008.

- Det känns bra att Kungsleden, då marknaden diskuterar fastighetsvärden, kunnat genomföra fastighetsaffärer där försäljningarna sker till priser som ligger över såväl anskaffningsvärden som bokförda värden på respektive fastighet, säger Kungsledens vd Thomas Erséus i en kommentar.


Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige