Image

Krisande bolag kan sätta Hufvudstaden i klistret

Bolag Kollapsande spelutvecklaren Starbreeze hyr sedan flera år tillbaka närmare 1 300 kvadratmeter i NK-huset.
Publicerad den 4 December 2018
Bild: Starbreeze

I går briserade nyheten om att styrelsen för det tidigare hyllade spelutvecklingsbolaget Starbreeze ansökt om företagsrekonstruktion.

Orsaken stavas likviditetsbrist och styrelsen bedömer en rekonstruktion nödvändig för att ge bolaget den tid som behövs för att förhandla fram en långsiktig finansiell lösning och genomföra nödvändiga organisatoriska förändringar.

Starbreeze, som grundades redan 1998, har länge varit ett av Sveriges främsta dataspelsutvecklare, och som Fastighetssverige tidigare berättat hyr bolaget sedan 2015 närmare 1 300 kvadratmeter hos Hufvudstaden i NK-huset i Stockholm.

– Vi befinner oss i en tillväxtfas där vi behöver hitta ett kontor som matchar vår ambitionsnivå och krav på expansion för framtiden. Med de nya lokalerna i NK-huset får vi verkligen tillfälle att inrätta ett nytt safehouse för våra anställda, sa Maeva Sponbergs, verksamhetschef på Starbreeze Studios i samband med att spelutvecklaren flyttade in hos Hufvudstaden.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny miljard på kontot – här vill SLP förvärva

Bolag SLP laddar på för nya förvärv. Efter nyemissionen berättar vd Tommy Åstrand var och vilken typ av fastigheter man ska investera den nya miljarden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige