Image

Kraftigt minskad vinst för JM

RAPPORTER JM:s resultat efter skatt minskade till 47 miljoner kronor för det första kvartalet i år. Motsvarande siffra för 2008 var 328 miljoner kronor. Rörelsemarginalen minskade till 4,5 procent (4,4).
Publicerad den 29 April 2009

Intäkterna minskade med 33 procent till 2 119 miljoner kronor (3166) och antalet sålda bostäder uppgick till 564 (620).

- Efterfrågan på våra bostäder under inledningen av 2009 har varit fortsatt avvaktande men har förbättrats för våra huvudmarknader Sverige och Norge. Vi ser ökat intresse för våra projekt i Sverige och Norge men konjunkturoron innebär fortsatt en försiktig hållning från våra kunder, säger vd Johan Skoglund.

- Benägenheten att teckna kontrakt har dock ökat i projekt med i tiden närliggande inflyttning. Likväl är vi fortsatt restriktiva att produktionsstarta nya bostadsprojekt. En viss förbättring av finansieringsförutsättningarna för vår affär har skett men situationen är ännu inte normaliserad vilket har en temporär negativ effekt på kassaflödet samtidigt som vissa projektstarter fördröjs.

- Konjunkturen har nu tydligt försvagats vilket har inneburit ett generellt försämrat efterfrågeläge på våra marknader där dock den lägre räntenivån har bidragit till en viss förbättring av bostadsmarknaden under senare tid. På längre sikt gäller fortsatt goda fundamentala förutsättningar för vår affär. Vi är offensivt positionerade med finansiell styrka och mycket god projektportfölj som fortsatt förädlas för att möta en framtida förbättrad efterfrågan.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige