Image

Kommunalt bolag kan läggas ner

Bolag Ljusnarsbergs fastighets AB, LFAB, kan gå mot en nedläggning.
Publicerad den 20 Maj 2013

Kommunens ekonomichef Bo Wallströmer föreslår att bolaget läggs ner och att verksamheten övergår till kommunen, skriver Nerikes Allehanda.

Ifjol gick bolaget back med 1,2 miljoner kronor. Orsaken är i botten en minskad befolkning.

–?Lagstiftningen har ställt till det för många små kommuner. Allmännyttan ska verka på marknadens villkor, men det är ett storstadsfenomen, att det kan gå bra ekonomiskt och ägarna gynnas, säger Leena Johansson (S), kommunstyrelsens ordförande i Ljusnarsberg, till tidningen.

Inom bolaget finns en industrilokal, ett fåtal affärslokaler samt 300 lägenheter koncentrerat till Ställdalen och Kopparberg. Av dessa lägenheter står 40 tomma.

–?Industrilokalen är till salu. Affärslokalerna behåller vi då det ligger lägenheter ovanpå.

Enligt förslaget är försäljningssumman 22,5 miljoner kronor, ett belopp som motsvarar bolagets lån. En likvidation av bolaget ska innebära mindre administration och lägre kostnader för kommunen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige