Image

Klart för nytt trähotell vid Mälaren

HOTELL Sånga-Säby är inne i en spännande expansion som har gett konferensanläggningen bland annat en ny restaurang för 100 personer, en ny bastu- & gymavdelning vid Mälarens strand, ett 40-tal nyrenoverade hotellrum samt en förnyelse av den yttre miljön.
Publicerad den 29 Januari 2010

På en tomt med utsikt över Mälaren kommer en ny hotellbyggnad med 72 dubbelrum att uppföras. I januari 2010 fattade länsstyrelsen i Stockholms Län det efterlängtade beslutet vilket gör det möjligt för Sånga-Säby att inleda arbetet.

Under senare delen av våren 2011 kommer de första gästerna att få njuta av de nya rummen. Då det nya hotellet står klart kommer Sånga-Säby att ha 134 hotellrum med plats för 264 övernattande gäster. Detta medför att kapaciteten kommer att öka och vara i linje med det antal gäster som den stora konferenssalen Södra rymmer.

Det nya hotellet kommer att uppföras i metoden Trälyftet som Setra Plusshus står bakom.Trä ingår i ett naturligt kretslopp. Att såga, hyvla och förädla trä är energieffektivt och kräver mindre resurser än att tillverka motsvarande produkter av stål, aluminium och cement.

Därför medför bygg-processen att koldioxidutsläppen minskar flerfaldigt. Trälyftet har dessutom ett lägre energibehov för värme och ventilation i förvaltningsskedet än konventionellt byggda hus. Allt trä uppfyller kraven enligt miljöcertifieringarna FSC och PEFC.

De höga miljökraven var avgörande när Sånga-Säby valde Trälyftet som byggmetod för det nya hotellet. Sånga-Säby är sedan 1999 ett Svanenmärkt hotell och även ett klimatneutralt företag sedan 2007.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige