Image
Johan Knaust.
Johan Knaust. Bild: K2A

K2A:s Johan Knaust årets vinnare av Hållbart Ledarskap

Bolag Johan Knaust, vd på K2A Knaust & Andersson Fastigheter, är årets vinnare av priset Hållbart Ledarskap, som delas ut av Nätverket för Hållbart Näringsliv.
Publicerad den 14 Oktober 2022

– Det känns fantastiskt roligt. Det var väldigt hedrande redan att vara en av de nominerade. Det finns väldigt många duktiga företagsledare som har hållbarhet som en central del i sitt ledarskap, säger Johan Knaust, vd på K2A.

Att han vinner priset stod klart efter en omfattande process som avslutades med prisutdelning i Bryggarsalen i Stockholm. I slutsteget fanns två andra kandidater: Anna Elgh, vd för Svenska Retursystem och Thomas Östlund, vd för Protos.

– Det är tuff konkurrens. Jag tror att jag kanske sticker ut lite extra eftersom K2A jobbar så integrerat med hållbarhetsfrågorna och dessutom tydligt knyter hållbarhetsarbetet till affärsmässighet och avkastning, säger Johan Knaust.

Priset delades ut för 23:e året i rad och bland de tidigare vinnarna finns bland annat Percy Barnevik, stiftelsen Hand in Hand, och Karl-Johan Persson, dåvarande vd och numera styrelseordförande för H&M. Prisutdelare var fjolårets vinnare Klas Balkow, vd och koncernchef Axfood.

K2A:s hållbarhetsarbete har fått mycket uppmärksamhet den senaste tiden. För ett par veckor sedan nominerades Johan Knaust också till priset Årets person inom hållbart byggande på Sweden Green Building Awards, som delas ut 27 oktober. K2A har nyligen även fått priset Symbios, som tilldelas företag som kombinerar lönsamhet med hänsyn till såväl människor som planet, samt Bästa hållbarhetsrapport efter en jämförelse mellan bolagen på Stockholmsbörsens Mid cap-lista.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Platzer på jakt efter försäljning

Bolag Deadline närmar sig. I fjärde kvartalet går Platzer mot att förvärva Mimo av NCC. I samma mening så är det strategiskt försäljning som nämns. Det berättar vd Johanna Hult Rentsch när hon presenterar läget i bolagets ekonomi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige