Image
Johan Knaust, vd för K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB.
Johan Knaust, vd för K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB. Bild: K2A.

K2A köper samhällsfastigheter i Skåne

Transaktioner K2A Fastigheter har tecknat avtal om att förvärva tre fastigheter i Skåne – Sjöbo Hemmestorp 1:15, Burlöv Arlöv 20:29 och Malmö Spaden 10. Säljare är ett Skånebaserat familjeföretag. Transaktionen baseras på ett sammanlagt fastighetsvärde om cirka 45 miljoner kronor.
Publicerad den 27 Januari 2020
Annons
Image

Tillträde av fastigheterna och erläggande av köpeskilling blir den 28 februari 2020. Förvärvet kommer att finansieras genom banklån samt eget kapital.

Fastigheterna används som behandlingshem och den uthyrningsbara arean för de tre fastigheterna uppgår till cirka 4 000 kvadratmeter och är fullt uthyrda med ett årligt hyresvärde om cirka 3,5 miljoner kronor.

– Vi fortsätter att investera i vård- och omsorgsboenden genom att förvärva ytterligare tre samhällsfastigheter i Skåne. Dessa fastigheter har etablerade hyresgäster, boenden med stark efterfrågan i kommuner som har haft en bra befolkningsutveckling under senare år, säger Johan Knaust, vd för K2A.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsägarna varnar: Ekonomisk tvärnit om Riksbanken fullföljer räntebanan

Ekonomi/Finansiering Riksbankens planerade räntehöjningar riskerar att leda till en tvärnit i den svenska ekonomin enligt Fastighetsägarna. För Fastighetssverige berättar chefsekonomen Tomas Ernhagen mer om hur utvecklingen kan komma att se ut det närmaste året och vilka risker som finns för ekonomin om Riksbanken höjer räntan bortom 1,25 procent.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige