Image
Jacob Karlsson.
Jacob Karlsson. Bild: Axel Ohlsson

K-Fastigheter köper utvecklingsfastighet i Arlöv

Transaktioner K-Fastigheter köper en utvecklingsfastighet om cirka 17 000 kvadratmeter i Arlöv, Burlövs kommun nordost om Malmö. På tomten avser bolaget att bygga hyresbostäder med koncepthusen lamellhus och punkthus.
Publicerad den 11 September 2019

K-Fastigheter köper en del av fastigheten Burlöv Arlöv 17:10 från Wennerthkfast AB.

– Vi tycker att fastigheten ligger strategiskt bra mellan Malmö och Lund och nära järnvägen som till år 2022 är färdigutbyggd med dubbelspår mellan Malmö och Lund, säger Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter.

K-Fastigheter kommer att ansöka om detaljplan för sina lamellhus och punkthus med bruttoareal (BTA) om totalt cirka 12 000 kvadratmeter. Tillträde kommer att ske efter att detaljplan vunnit laga kraft.

K-Fastigheter har cirka 1 400 bostäder på flera orter i Öresundsregionen, Småland och västra Sverige. Koncernens fastighetsbestånd har ett bokfört värde om 2,7 miljarder kronor med ett årligt hyresvärde uppgående till omkring 160 miljoner kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Det här planerar Ilija Batljan efter jätteaffären

Bolag SBB köpte i slutet av förra veckan en större portfölj med förskolor från norska Laeringsverkstedet för ett överenskommet fastighetsvärde om 4,25 miljarder norska kronor. SBB:s vd och grundare Ilija Batljan berättar för Fastighetssverige varför de gjorde affären och hur lång tid processen tog. Han beskriver också varför just SBB kan göra den här typen av transaktioner och inte så många andra på marknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY