Image

Jubileumsparken öppnas – se bilderna från nya hamnbadet

Bygg/Arkitektur Idag öppnar Jubileumsparken och det nya hamnbadet med salt- och sötvattenbassänger i Frihamnen och söndagen den 4 juni sker den officiella invigningen i närvaro av Kungaparet. Se bilder och läs mer om satsningen.
Publicerad den 2 Juni 2023

Från och med idag kommer man att kunna bada mitt i stan i Göteborg, i Jubileumsparkens nya hamnbad i Frihamnen. Hamnbadet är en del av utbyggnaden av den första permanenta etappen av Jubileumsparken. Med hjälp av en helt ny teknisk lösning innehåller två av hamnbadets tre bassänger saltvatten. Det sugs upp i bassängen från saltvattenkilen i Göta älv genom att ytvattnet pumpas ut. Den tredje bassängen innehåller sötvatten, som renas på naturlig väg med hjälp av en så kallad infiltrationsbädd på land.

Att Jubileumsparken och det nya hamnbadet öppnar kommer att firas i fyra dagar från och med den 2 juni. Under alla fyra dagar blir det en lång rad aktiviteter med koppling till vatten, bad och lek från klockan 10 fram till kvällen. Den 4 juni klockan 15.00–15.15 sker den officiella invigningen, och invigningstalar gör kommunfullmäktiges ordförande Aslan Akbas (S) i närvaro av bland annat H.M Konungen och H.M Drottningen. Presentatör är Stefan Odelberg.

Med anledning av H.M Konungens 50-årsjubileum på tronen kommer han att föräras en cirka 50 år gammal ek i Jubileumsparken. Eken har tidigare stått framför Casino Cosmopol och är ett av cirka 50 träd som har flyttats till parken för att bevaras med anledning av bygget av Västlänken.

I artikelns bildspel kan du se hur det nya hamnbadet och byggnaderna ser ut.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige