Image

JM förvärvar 70 byggrätter i Täby

BYGG JM förvärvar 70 byggrätter i Täby, norr om Stockholm. Köpeskillingen uppgår till 59 miljoner kronor. JM har sedan tidigare förvärvat 67 byggrätter i området.
Publicerad den 13 November 2007

Förvärvet har föregåtts av en markanvisningstävling i området. Köpeskillingen uppgår till 59 miljoner kronor. Tillträde och betalning sker i samband med att detaljplanen har godkänts och fastighetsbildningen vunnit laga kraft, vilket beräknas ske under våren 2009. Byggstart är planerad till 2011.
Förslaget till detaljplan för hela Täby Centrum innehåller totalt 870 bostäder, ett nytt centralt torg med plats för aktiviteter, 14 000 kvadratmeter kontorsyta och 26 000 kvadratmeter ny butiksyta, 1 400 fler parkeringsplatser samt en ny bussterminal.
JM har sedan tidigare förvärvat 67 byggrätter i ett av de planerade bostadskvarteren på Attundafältet i Täby Centrum.


Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige