Image

Jesús Azpeitia går till Tengbom

Karriär Jesús Azpeitia är ny kreativ ledare på Tengbom i Stockholm.
Publicerad den 23 Januari 2018
Jesús Azpeitia. Bild: Tengbom
Jesús Azpeitia.

Hans uppdrag att stärka uttrycket och innovationen i gestaltningen. Målet är inställt på att ha skoj samt höja den kreativa nivån.

Jesús Azpeitia är mångfaldigt hyllad arkitekt, föreläsare, inspiratör, lärare samt förre detta utbildningsansvarig och proprefekt på KTH. Hans passion för arkitektur finns inom hållbarhetsfrågor med särskilt intresse för estetik och sociala aspekter.

- Jesús Azpeitia har allt som vi behöver för att förstärka vår kreativa kultur. Den kreativa och lekfulla miljön vi alla upplevde under arkitekturutbildningen vill vi hitta tillbaka till med Jesús hjälp, och naturligt vidga våra vyer i bredare och mer insiktsfulla dialoger om arkitektur, säger Mark Humphreys, kontorschef i Stockholm.

I Jesús Azpeitia rollbeskrivning ingår att stödja ledare med målet att öka den arkitektoniska kvaliteten under designprocessen såväl som i slutprodukten. Detta kommer att genomföras genom mentorskap och uppföljningar under gestaltningsprocesserna, men även genom att gå in som gestaltningsledare i högprofilerade projekt och tävlingar.

- Tengboms ambitioner och angreppssätt ligger i linje med min syn och nu var timingen perfekt för att påbörja denna resa. Vi ska framförallt ha skoj tillsammans, det är nyckeln till kreativ utveckling, säger Jesús Azpeitia.

Med styrelseuppdrag i både Sveriges Arkitekter och Stockholms Arkitektförening, kommer Jesús Azpeitia med ett ovärderligt internationellt nätverk, utöver breda erfarenheter från akademi till näringsliv. Han kommer att utgå ifrån huvudkontoret i Stockholm med störst fokus på husarkitektur.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige