Image

Ja till kongress i Malmö

BYGG Kommunstyrelsen säger ja till kongress-, konsert- och hotellanläggningen i Neptuniparken i Malmö.
Hela projektet omfattar 90 000 kvadratmeter.
Publicerad den 27 Augusti 2010

Efter en jurybedömd internationell tävling beslutade kommunstyrelsen i maj i år att tilldela Skanska Sverige AB uppdraget att genomföra projektet med en kombinerad anläggning för möten, kongresser, konserter och hotell. ”Kontrapunkt” var det vinnande förslaget som Skanska tagit fram, tillsammans med den danska arkitektfirman Schmidt Hammer Lassen.

Samtidigt remitterades projektet till berörda nämnder och bolag för yttrande. Alla yttranden som kommit in har en positiv inställning till projektet, och kommunstyrelsen tog i dag beslutet att föreslå kommunfullmäktige att godkänna uppförandet av anläggningen. Ärendet ska nu behandlas på kommunfullmäktigemötet den 9 september.

Kongress- och konsertanläggningen kommer att ligga på bästa läge i Malmö med gångavstånd från Centralstationen och den nya Citytunnelstationen, och mellan den gamla stadskärnan och den nya moderna stadsdelen Västra Hamnen. Hela projektet omfattar totalt 90 000 kvadratmeter. Kongressdelen kommer att ta upp till 1500 personer, konserthuset rymmer 1600 åskådare och hotellet får runt 375 rum. Projekterings- och byggtiden beräknas till 3,5 år, och om allt går enligt planerna kommer den nya anläggningen att stå klar under 2014.

- Malmö får härmed den moderna Kongress- och konsertanläggning som länge saknats i vår stad, och det på bästa läge. Platsen binder ihop Malmös centrala delar med Västra Hamnen, samtidigt som tillgängligheten är hög, inte minst med Citytunnelns öppnande, säger Ilmar Reepalu (S), kommunstyrelsens ordförande.

- Anläggningen påverkar givetvis besöksnäringen i Malmö på ett mycket positivt sätt. Detta spelar en viktig och växande roll för Malmös utveckling, och ger upphov till nya tusentals arbetstillfällen, säger han.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige