Image

ISS sköter Svedalahems fastigheter

BOLAG ISS Facility Services tar över skötseln av Svedalahems hela fastighetsbestånd på 1 056 lägenheter.
Publicerad den 6 Oktober 2008

Avtalet innebär att ISS kommer att leverera tillsyn, skötsel och felavhjälpande underhåll för bostadsbolagets samtliga fastigheter i Svedala, Bara och i Klågerup. I avtalet ingår även tjänster för hyresgästservice och felanmälan. Ordern för ISS är värd 14 miljoner kronor.

Jörgen Grabo, fastighetschef på Svedalahem, räknar med en mängd förbättringar i och med det nya samarbetet.

- Vi sökte en effektivare driftsorganisation för vårt totala bestånd, och nu blir avlastningen total. Dessutom har ISS en helt annan möjlighet att utnyttja stordriftsfördelarna inom vissa områden av entreprenaden, därför räknar vi nu med att spara en hel del pengar. Den höga graden av kundfokus i tjänsteleveransen var en annan viktig komponent i den här upphandlingen och där hade ISS de bästa referenserna, säger Jörgen Grabo.

Med ISS som samarbetspartner får nu Svedalahem tillgång till dokumenterade kontrollplaner samt värdefull statistik över inkommande ärenden och felavhjälpande underhåll. Avtalet ingår i ISS tjänsteområde fastighetsdrift som omfattar tillsyn och skötsel av byggnader samt kontakt med hyresgäster och brukare.

- Efterfrågan på ISS systemstöd för kvalitetssäkrade drifttekniska entreprenader ökar stadigt. Och vi är både glada och stolta över att vara en kugge i den så kallade Svedalamodellen som på ett tydligt sätt placerar hyresgästen i fokus, uppmuntrar aktörssamverkan och har ett högt utvecklat systemtänkande, säger Jörgen Seegh, regionchef på Fastighetsförvaltning Syd på ISS.

Serviceavtalet börjar gälla från och med oktober 2008 och löper över fem år med option på förlängning om ytterligare två år.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Eastnines orubbliga tro på kontor – så ska de växa framöver

Bolag Efter höstens försäljning av innehavet i ryska bolaget MFG och med en ny affärsplan i ryggen står Eastnine redo att växa rejält framöver. För Fastighetssverige berättar vd:n Kestutis Sasnauskas om de ambitiösa tillväxtmålen, varför man har en sådan benhård tro på kontorssegmentet och vilken typ av transaktioner som bolaget tittar på framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige